1. VOP is een echte volksclub
Bij een goede uitleg: FEIT! Deze term wordt nogal eens negatief uitgelegd, echter VOP staat voor gezelligheid, plezier én goed leren voetballen. VOP is wel een volksclub in die zin dat het bestaat uit een goede kern van trouwe vrijwilligers die veel voor de vereniging doen. We vinden positief coachen, leren voetballen en lol hebben in het spelletje het belangrijkste. Als volksclub als gezellig met een hoog moraal en goede normen waarden uitgelegd kan worden, dan is het antwoord JA!

2. VOP is slecht georganiseerd
FABEL: Iedere vereniging heeft zo zijn eigen organisatorische problemen en dynamiek, ook VOP. We zijn wat dat betreft niet anders dan alle andere verenigingen in Amersfoort e.o.. Echter we werken met korte lijnen en een nieuw beleidsplan waarin de organisatie echt staat! Alles staat of valt met de inzet van vrijwilligers die allen een taak op zich nemen en deze ook uitvoeren! Het bestuur heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan een mooi nieuw beleidsplan die ervoor zorgt dat iedereen op de juiste manier gefaciliteerd wordt.

3. Bij VOP kom je nooit ver qua niveau
FABEL: VOP stimuleert voetbal op alle niveau’s. We vinden ieder team even belangrijk en hebben daar ook een indelingsbeleid naar. We stimuleren de ontwikkeling van de jeugd door samen met trainers KNVB-opleidingen te faciliteren en de ontwikkeling van kinderen in voetbal op een plezierige manier te stimuleren. Er zijn al diverse jeugdspelers doorgestroomd naar de jeugd van het betaald voetbal en naar het eerste van VOP. Kortom: ook bij VOP zijn we klaar voor de jeugd met ambitie op ieder niveau.

4. Bij VOP draait alles om de selectie(s)
FABEL: VOP vindt ieder team en lid even belangrijk! Dus het maakt niet uit hoe hoog je speelt, we faciliteren ieder team zo goed mogelijk en doen ons best hiervoor! Of je nu in de JO10-1 of JO10-7 speelt, we vinden het belangrijk dat je goed traint, voldoende trainingsruimte krijgt en goed gefaciliteerd wordt met materiaal etc. Het maakt ook niet uit of je een jongen of meisje bent! We vinden meidenteams net zo belangrijk als jongens en ook zij kunnen 2x in de week op een half veld trainen bij ons.

5. VOP is een relatief kleine vereniging
FEIT: We zijn kleiner dan verenigingen in de omgeving als Hoogland, Nieuwland en Hooglanderveen. Dat heeft ook zo zijn voordelen: je verdwijnt niet in de massa, je wordt gezien door de begeleiding en je krijgt de volle aandacht om je te ontwikkelen. Daarnaast werken we met korte lijnen en worden de meeste vragen snel beantwoord!

6. VOP heeft geen amibtie
FABEL: Zeker wel! VOP bruist van de ambitie! We willen groeien zonder dat de aandacht voor ieder lid verslapt. Wanneer er groei van het aantal leden plaatsvindt zal het niveau ook stijgen en blijft iedereen zich door ontwikkelen of je nu een jongen of meisje bent of je nu hoog of lager speelt. VOP is er altijd voor jou! Deze ambitie in combinatie met plezier en gezelligheid maakt VOP tot een bruisende ambitieuze vereniging vanuit een positieve sfeer en mindset.

7. VOP vindt dames-/ meidenvoetbal even belangrijk als jongensvoetbal
FEIT: Voor VOP maakt het niet uit of je een jongen of meisje, man of vrouw bent! We zorgen ervoor dat jij met jouw team evenveel ruimte en faciliteiten krijgt. Wij stoppen meisjes en dames niet weg op een achteraf knollenveldje maar geven jullie evenveel ruimte om te voetballen als jongens, met dezelfde ambitie en aandacht! Vrouwen en meiden hangen er niet bij maar zijn een wezenlijk onderdeel van de vereniging!