Voetbal vereniging VOP is opgericht op 1 mei 1970. Wij zijn de gezelligste voetbalvereniging van Amersfoort en omstreken. Wij zijn te vinden op sportpark Olympus, Olympus 20 in Amersfoort.

Opgericht: 1 mei 1970
Clubkleuren: Blauw-Wit
Hoofdsponsor: Vacant
Shirtsponsor VOP 1:D Dirk v.d. Kooij onderhoudsschilder
Wedstrijdtenue: Blauw shirt, witte broek en blauw-witte sokken
Adres sportpark: Sportpark Olympus
Olympus 20
3825 AJ Amersfoort
Correspondentie-adres: Postbus 184
3800 AD Amersfoort
Telefoonnummer kantine: 033 – 258 56 98 (donderdagavond en zaterdag)
E-mail ledenadministratie: ledenadministratie@voetbal-vop.nl
E-mail Wedstrijdzaken: wedstrijdzaken@voetbal-vop.nl
Voorzitter: Vacature
Secretaris: Silvia van Beekhoven
Penningmeester: Joost de Geus
Hoofdtrainer: Mark van Vulpen / Wim de Haas
Internetsite: www.voetbal-vop.nl
Aanvangstijdstip 1e elftal: 14.30 uur

Diverse leden hebben zich de afgelopen jaren ingezet voor de vereniging. Op de Algemene Ledenvergadering zijn de volgende leden benoemd met een bijzonder lidmaatschap:

Bijzonder lidmaatschap:

Erevoorzitter Omschrijving
Marcel Faas Oud-voorzitter en een van de stimulatoren voor de bouw van het nieuwe clubgebouw. Begonnen als voetballer bij de senioren in lagere elftallen en via het wedstrijdsecretariaat als voorzitter gekozen in de periode 2011 – 2016. Is gelukkig nog regelmatig op ons complex aanwezig voor een gezellig drankje!
Ereleden Omschrijving
Stanley van Putten † Erelid die actief was in de jaren 70. Aanvullende informatie gewenst. Stanley van Putten overleed in 2020.
Sjors Stuyfzand † Bestuurslid en VOPPER in hart en nieren. Sjors was jaren actief als bestuurslid algemene zaken en was een groot mens met een groot hart. Als bestuurslid wist hij alles wat er speelde van jeugd tot en met het eerste. Kenmerken voor Sjors was dat het leek of hij sceptisch tegenover jeugdvoetbal stond, maar ondertussen stond hij zaterdagmorgen vroeg langs de velden in een hoekje te genieten van de jeugd. Heeft de bar in de huidige kantine nog gebouwd met eigen handen en wordt terecht als MR.VOP neergezet. In het kampioensjaar van 2014 overleed Sjors helaas op veel te jonge leeftijd. Hij wordt nog dagelijks gemist bij VOP.
Wim Boute sr † Oud-voorzitter ten tijde van de verhuizing naar Don Bosco. Leidde VOP, samen met Peter Hayes, door een lastige periode heen en bleef daarna ook bij de club betrokken. Zijn passie voor de jeugd leidde tot zijn naamgeving aan de jeugdtoernooien bij VOP, hij was dan ook regelmatig tot zijn overlijden in 2014 te vinden bij onze vereniging
Peter Hayes Oud-voorzitter en diverse rollen in het bestuur verzorgd. Verzorgde mede de verhuizing van Don Bosco naar Quick BSC (met geleende aanhangwagen) nadat hij jaren als voetballer bij VOP actief was. Daarna als o.a. leider en trainer en ook nu nog in diverse functies betrokken bij VOP. Samen met Willem Boute een grote bijdrage geleverd aan het voortbestaan van de vereniging in moeilijke tijden.
Gert Bouwman Gert is al meer dan 40 jaar lid van VOP en daarmee nu (2021,red) het lid dat het langste lid is van VOP. Nog steeds is Gert iedere week te vinden bij VOP. Begonnen (en zeer lang in diverse elftallen actief geweest) als doelman. Op latere leeftijd samen met o.a. Micheal van Vulpen en Joop de Wit de materialen verzorgd en de onderhoudsklussen in en rondom het pand. Onmisbaar zijn zijn kaarsrechte lijnen die iedere week ervoor zorgen dat er gevoetbald kan worden. Ook hij is een VOPPER in hart en nieren en draagt tot op heden ten dage een fundamentele steen bij binnen de vereniging
Harold Mulder Reeds meer dan 25 jaar lang actief bij VOP. Als voetballer (bekend om zijn hardheid), bestuurslid technische zaken, technische commissie en begeleider van het eerste. Deed de laatste jaren op bestuurlijk niveau een stapje terug, maar daarom nog steeds niet minder betrokken bij de vereniging. Vrijwel iedere zaterdag en donderdagavond aanwezig om zaken te regelen en uiteraard een gezellig drankje mee te pakken.

Leden van VerdiensteOmschrijving

Andre Rewinkel Extra informatie gewenst
Ron Rewinkel Extra informatie gewenst
Johan Pot Johan begon als jeugdbestuurslid ten tijde van de verhuizing naar Vathorst. Regelde heel veel zaken als het openen van de kantine op iedere zaterdag, wedstrijdsecretariaat en begeleidde met Ferdinand Koenen diverse elftallen. Onmiskenbaar waren zijn omroepkwaliteiten tijdens de toernooien en uiteraard de standaard bestellingen dubbel-fris. Later is Johan zich meer gaan richten op zijn hobby als DJ Schuif en in deze hoedanigheid ook nog wel eens aanwezig bij onze feestavonden.
Peter van Empelen Ook al iemand die jarenlang zijn bijdrage heeft geleverd aan VOP. Legendarisch zijn de feesten die Peter (mede)organiseerde en uiteraard het Veteranentoernooi in de zomer. Dit toernooi zorgde er nog wel eens voor dat de penningmeester zich in de zomer niet al te veel zorgen hoefde te maken. De toernooien waren altijd top georganiseerd met barbecues, muziek en ook aan drank was er geen gebrek. Over sommige toernooien wordt nu nog nagepraat op verjaardagen en in de kantine.
Michael van Vulpen Micheal is jarenlang actief geweest als voetballer bij VOP. Kenmerkend was zijn fitheid en tactisch inzicht. Op 50-jarige leeftijd speelde hij nog vrolijk mee met het tweede als het moest en was daar zeker niet de mindere. Tegenwoordig is Micheal nog steeds actief bij VOP en samen met Gert en Joop verzorgt hij mede het onderhoud van het park en de kantine. Ook hij is een VOPPER in hart en nieren en draagt tot op heden ten dage een fundamentele steen bij binnen de vereniging
Volkert Renes Volkert raakte betrokken bij VOP door de aanmelding van zijn kinderen. Als penningmeester loodste hij VOP van de kleine vereniging die het was naar een grotere vereniging. Verzorgde tevens mede dat het papierwerk, financiering en verzekering van de nieuwe kantine goed geregeld was. Is gelukkig nog steeds binnen de vereniging actief als voetballer (35+ 7×7 op vrijdagavond) en regelmatig te vinden als gewaardeerd scheidsrechter op onze velden.
Marco Bakker Marco is al jaren een graag geziene gast bij VOP. Maakt zich vooral de laatste jaren als elftalbegeleider letterlijk en figuurlijk druk om het reilen en zeilen rondom het eerste. Altijd in voor een goed gesprek met de scheidsrechter voor en na de wedstrijd. Verzorgde ook jarenlang de materialen rondom de teams en springt bij daar waar het nodig is. Tegenwoordig beheert Marco samen met zijn vrouw Daniëlle de kantine en worden daarvoor zeer gewaardeerd!
Herman Petten Herman Petten is ook iemand die al jaren betrokken is bij de club en waar je altijd op kan rekenen. Verzorgde als (interim)voorzitter de verhuizing naar Vathorst en de afstemming met de gemeente, was als voorzitter actief en fluit al jaren diverse wedstrijden. Van oefenwedstrijden van VOP 1 tot en met de O13, ook op (hogere)leeftijd draait Herman zijn hand hier niet voor om. Een man met een groot clubhart. Nog steeds wordt Herman door het bestuur, maar ook door leden gevraagd om advies als dat nodig is. Herman weet met zijn kritische, objectieve blik vaak invalshoeken te benaderen die anderen nog niet gezien hebben.
Ingrid Faas Ingrid raakte als vrouw van Marcel Faas (zie ere-voorzitter) betrokken bij VOP en uiteraard voetbalden hun dochters ook bij VOP. Ingrid verzorgde jarenlang de ledenadministratie en allerlei administratieve taken als kascommissie en ledenadministratie. Tevens staat ze heden ten dage nog regelmatig achter de bar!
Wendy van Empelen Wendy is jarenlang gewaardeerd secretaris geweest van het bestuur. Een taak die ze met veel kunde en waardering uitvoerde. Daarnaast was ze bijna iedere week te vinden als barvrouw en dat duurde nog wel eens tot in de late uurtjes. Was er een feestje, speelt het eerste thuis? Op Wendy kon je altijd rekenen. Een vrouw met een groot VOP-hart en gelukkig is ze nog regelmatig bij onze vereniging te zien al doet ze het wat rustiger aan de laatste tijd.
Cecile Petten Cecile is ook een vrouw met een groot VOP-hart die de afgelopen jaren (ook samen met Herman) diverse functies heeft uitgevoerd. Van gastvrouw tot inkoop, van coördinatie rondom zaken van het eerste, Cecile regelt het. Ze is ook een bruggenbouwer tussen het bestuur en de kern van VOP leden en heeft altijd een luisterend oor voor iedereen.
Gerard Thijssen Meer dan 15 jaar al hanteert Gerard op eigen kenmerkende wijze de vlaggenstok bij VOP. Als grensrechter van het eerste is hij al bij menig vereniging geweest. Vlagt met passie en hartstocht zonder op onredelijke wijze iemand te benadelen (waar op dit niveau nog wel eens sprake van lijkt te zijn). Gerard was ook de drijvende kracht achter de feestcommissie jarenlang en organiseerde diverse legendarische feesten. Zijn zangtalent wordt door de meeste VOP-leden gewaardeerd al gold altijd, hoe later op de avond, hoe beter het klinkt (we weten niet waar dit precies aan ligt ;)). Gerard is altijd vrolijk en je kunt vaak op hem rekenen ook als scheidsrechter bij de jeugd en toernooien. In 2020 stopt hij met vlaggen, maar we weten zeker dat hij nog regelmatig bij ons te vinden zal zijn.
Natascha van Dinten Natascha loopt ook al weer heel wat jaartjes rond bij VOP. In het begin vooral actief als jeugdtrainer bij teams van haar zonen, later ook zeer actief als voortrekker en speelster van het vrouwenelftal van VOP. Als routinier beent ze de jonge meiden nog prima bij! Daarnaast is Natascha zeer actief in het Peutervoetbal waar ze iedere zaterdagmorgen de kleintjes traint en vermaakt.