Vraag (V) en antwoord (A)

Trainingen

V: Gaan trainingen altijd door tijdens vakanties?
A: Trainers kunnen dat zelf bepalen. Dit wordt onderling afgestemd door de trainers in de leeftijdscategorieën. Er zijn geen trainingen op feestdagen en tijdens de Kerstvakantie is er ook geen training. Het trainingsseizoen stopt over het algemeen half juni.

V: Vorst of noodweer voor of tijdens de training; wat te doen?
A: De trainer bepaalt of de training doorgaat. Als er sneeuw op het kunstgras ligt, kan het zijn dat het veld onbespeelbaar is; Tevens kan de training op natuurgras afgelast worden door hevige regenval of vorst. In deze gevallen staat dat op de website.  Voor wat betreft overig slecht weer, dan gaat de training door tenzij de trainer anders aangeeft. Communicatie gaat meestal via de team whatsappgroep.

V: Welke kleding moet mijn kind dragen tijdens de training?
A: Zorg voor ‘sportieve kleding’ en sportschoenen. Met name in de herfst & winter is een trainingspak zeker aan te raden. Voor alle kinderen (uitgezonderd peuters) zijn scheenbeschermers ook tijdens de training verplicht.

V: Mogen de doeltjes op het kunstgras gebruikt worden bij de trainingen?
A:  Jazeker, let wel dat deze op een speciale manier en door 2 personen geopend en gesloten moeten worden.  Deze personen moeten ook zorgen voor ‘opgeruimde’ goals voordat zij het veld verlaten.

V: Mogen de grasvelden onbeperkt gebruikt worden?
A: De velden zijn genummerd. Veld 1 is het hoofdveld. Dit veld mag nooit zonder toestemming gebruikt worden, dus ook niet door ‘spelende’ kinderen, die even een balletje trappen. Het kunstgrasveld is veld 2. Dit veld wordt voornamelijk gebruikt voor de trainingen. omdat dat veld het minste slijt en het veld goed verlicht kan worden. Het veld in het verlengde van de huidige kantine is veld 3. Op dit veld is ook verlichting beschikbaar. Veld 3 is ook beschikbaar voor trainingen en wedstrijden. Omdat dit veld het meeste zal slijten proberen we dit veld verder zoveel mogelijk te ontzien. Het veld, dat het verst van de kantine ligt (richting tennisbanen) is veld 4. Ook dit veld is beschikbaar voor trainingen (tot het donker wordt) en wedstrijden.

Wedstrijden

V: Welke kleding moet mijn kind dragen tijdens de wedstrijd?
A: Wedstrijden van v.v. VOP worden gespeeld in het officiële tenue. Dit is via de ledenshop op deze website verkrijgbaar. Met name in de herfst & winter is een trainingspak  (jas) zeker aan te raden voor als uw kind wissel staat. Bij de jongere teams is een trainingsbroek onder de sportbroek toegestaan als het koud is. Voor alle kinderen zijn scheenbeschermers tijdens wedstrijden verplicht.

V: Een teambegeleider wil een wedstrijd verplaatsen of uitstellen; wat te doen?
A: Altijd contact opnemen met de wedstrijdsecretaris via wedstrijdzaken@voetbal-vop.nl Het is noodzakelijk om wedstrijdwijzigingen goed te coördineren. Ook voor uitwedstrijden geldt, dat het wedstrijdsecretariaat op de hoogte gebracht moet worden. Wacht met het doen van toezeggingen tot je van wedstrijdzaken antwoord hebt gehad.

V: Blessures & verwondingen en  ouders zijn niet aanwezig zijn; wat te doen?
A: Tijdens wedstrijden zijn er altijd mensen aanwezig op het wedstrijdsecretariaat; afhankelijk van de aard van de blessure kunnen zij ondersteunen. In de keuken liggen icepacks (kleine diepvries) of zijn plastic zakjes met ijsblokjes beschikbaar.

V: Is er drinken beschikbaar bij de wedstrijden voor de jeugd?
A: Voor ieder team is er ranja beschikbaar. Deze kunnen na de wedstrijd in de kantine opgehaald worden. Gun de mensen in de keuken even wat tijd om het klaar te maken. Ranja is gratis; andere drankjes zijn te koop bij de keuken en bar. Uiteraard is deze ranja ook beschikbaar voor het uitspelende team

V: Afgelastingen van wedstrijden; waar kan ik deze vinden?
A: op de website van VOP onder het kopje ‘Wedstrijdprogramma’ en op NOS teletekst 603. Er is ook een goede voetbal.nl site en app (van de KNVB) waar deze informatie beschikbaar is.

V: Voor een wedstrijd zijn er onvoldoende spelers; wat nu?
A: Het is natuurlijk belangrijk om dit vooraf goed te inventariseren. Kom je dan nog kinderen tekort, dan is het toegestaan om kinderen bij ‘andere’ VOP teams te ‘lenen’;  Het lenen van kinderen bij andere teams kan alleen met toestemming van de betreffende ouders gebeuren.

Kinderen, die geen lid zijn van v.v. VOP, mogen nooit meedoen aan een wedstrijd van het team! (Dit heeft te maken met onder andere de verzekering, dus er is een erg hoog risico als dit wel gebeurd. Echt niet doen dus!)  En een kind is pas lid, nadat het kind, na inleveren van een inschrijfformulier, ook daadwerkelijk is ingeschreven in Sportlink van de KNVB. Dus het inleveren van het formulier op zich is niet voldoende.

Overige vragen

V: Kent v.v. VOP wachtlijsten?
A: Nee, er zijn geen wachtlijsten. Je kunt direct starten met trainen! Meedoen aan wedstrijden kan wat langer duren, afhankelijk van ruimte in de teams. Meetrainen mag alleen na toestemming en overleg met de coördinator. Stuur een mail naar info@voetbal-vop.nl en we nemen contact op om dit af te stemmen.

V: Is het bij v.v. VOP verplicht om als ouder een steentje bij te dragen?
A: Ja, dat is verplicht! Alle taken bij de jeugd worden geheel door vrijwilligers uitgevoerd en de kinderen kunnen niet voetballen zonder ouders die de handen uit de mouwen willen steken. We hebben voor allerlei zaken nog hulp nodig dus meld je aan via vrijwillgers@voetbal-vop.nl van onze website. Je wordt begeleid, dus het is niet eng.. Sterker nog, het is een erg leuke manier om meer mensen te leren kennen! Check ook ons vrijwilligersreglement hier op de website.

V: Is het toegestaan voor kinderen uit de buurt om op de velden van v.v. VOP te voetballen?
A: Nee, dat is niet toegestaan. De velden worden gehuurd van de SRO en de materialen, die op en om het veld staan zijn eigendom van v.v. VOP.

V: Ik kan het antwoord op mijn vraag niet  vinden op deze website; wat nu?
A: Stel je vraag dan via info@voetbal-vop.nl. We zullen dan zo snel als mogelijk antwoorden! Ook dat gebeurt door een vrijwilliger, dus het kan soms iets langer duren voordat er antwoord is. We proberen overigens wel binnen 24 uur te antwoorden.

V: Hoe deelt de KNVB de competitie in?
A: De KNVB hanteert bij de jeugd verschillende fases per leeftijdscategorie. Vraag hiernaar aan jouw trainer of kijk even op de site van de KNVB.