Afgelopen zaterdag deden de dames van VOP goede zaken in de vierde klasse! Niet alleen middenmoter Candia´66 was een geduchte tegenstander, ook de wind deed een stormachtige duit in het zakje.

De eerste helft speelden de dames tegen de wind in wat een voorspelbaar spelbeeld gaf. Candia´66 zette VOP vast op eigen helft en VOP kwam daar moeizaam onderuit. VOP probeerde op te bouwen, maar de wind maakte dit lastig. Toch was het eerste doelpunt van VOP, Natascha gaf een goede steekpass op Berber die koel bleef alleen voor de keeper: 1-0. Candia zette daarop een tandje erbij. Uit een corner kwam de gelijkmaker: Keepster Diana schatte een bal verkeerd in, waarna Marina deze op haar bovenbeen kreeg en zo voor de 1-1 tekende. Een minuut later was VOP nog van slag want Candia mocht zomaar de 1-2 scoren. Echter vlak voor rust trok wederom Berber na een goed geplaatste vrije trap van Natascha de stand weer gelijk. Even daarvoor had keepster Diana Candia nog op onnavolgbare wijze van scoren afgehouden, dus in plaats van 1-3 gingen de dames met 2-2 de rust in.

De tweede helft een totaal ander spelbeeld. Met de wind in de rug was het nu VOP dat Candia vastzette. Uit een hoekschop van Latisha kopte Emily vlak na rust de 3-2 binnen. VOP bleef aanvallen en kansen creëren. Wederom was het Emily die met een hard schot vanaf de rand van de zestien 4-2 aantekende. Candia maakte het nog even spannend door de 4-3 te scoren en nog twee levensgrote kansen te missen, echter het laatste woord was aan VOP dat via Stacey (haar eerste doelpunt van het seizoen) de wedstrijd besliste: 5-3. Dompertje was de blessure van Saskia in de laatste minuut, we hopen dat haar knieblessure meevalt.

Volgende week spelen de dames de derby tegen CJVV, bij winst stomen ze door naar de top van de competitie dus kom hen aanmoedigen: zaterdag 17 januari 14:00 uur bij VOP!