Afgelopen zaterdag kwamen de dames van VOP in actie in een heuse stadsderby tegen CJVV. Door een ruime overwinning stegen de dames van VOP naar een (in verliespunten) 2e plaats in de 4e klasse!

De eerste helft kwam met moeite op gang voor VOP. Of het nu lag aan de (toch wel vele) geblesseerden die ontbraken en spelers die minder fit waren, of een andere reden, het zal wel onduidelijk blijven. Maar VOP gaf CJVV veel te veel ruimte waardoor CJVV in het begin de overhand had en VOP niet in het gewenste spel kwam. Toch kwam VOP na 20 minuten op voorsprong omdat Berber wel de gewenste felheid toonde. Ze ontfutselde de bal van een verdedigster en faalde één op één met de keeper niet: 1-0. VOP bleef echter in een te laag tempo spelen en teveel door het midden. Toen er wel langs de zijkanten werd aangevallen maakte Latisha het via een boogbal over de keeper goed af: 2-0! Sommige ploeggenoten hadden niet direct door dat het doelpunt ook zat, dus deze werd uitbundig gevierd……… Doordat Debbie haar doelpuntje door middel van een goede actie ook meepikte zat VOP voor rust eigenlijk al op rozen (3-0).

Na rust een zelfde beeld. VOP speelde niet geweldig maar kwam ook niet echt in de problemen. Priscilla scoorde de 4-0 na een prima schot op doel, waarna Berber duidelijk aangaf dat ze scherp voor het doel is, aangezien ze vorige week ook al goed op schot was. Zij tekende in de slotfase voor de 5-0 en de 6-0. Toch liepen de dames met een enigszins katerig gevoel het veld af, zeker omdat het veel beter kan. Dat zal volgende week ook nodig zijn, aangezien dan de lastige uitwedstrijd tegen Zuidvogels uit Huizen op het programma staat.