Afgelopen zaterdag speelde VOP haar eerste thuiswedstrijd tegen VVJ voor de beker. Op een keurig gevuld Sportpark Olympus in Vathorst liepen de mannen van Wim de Haas en Mark van Vulpen tegen een 1-3 nederlaag op.

Met Corona gaat alles net even anders. Geen line-up voor de wedstrijd, apart het veld op… het was even wennen. De wedstrijd begon evenwichtig, toch was het al vroeg dat VVJ de score opende en keeper Joey Vos verschalkte. Een paar minuten later kreeg Emre vanaf de strafschopstip een uitgelezen kans om de gelijkmaker aan te tekenen, maar de keeper van VVJ stopte de niet al te sterk ingeschoten strafschop. VOP rechtte echter de rug en een paar minuten later was het wel raak. Middenvelder Bart van Minnen schatte een steekpass op waarde en schoot de bal leep langs de keeper van VVJ. De grensrechter van VVJ probeerde dit nog tegen te houden door voor buitenspel te vlaggen, maar de uitstekende scheidsrechter was daar niet gevoelig voor.

De rest van de eerste helft ging het redelijk gelijk op. VVJ was iets beter en had met name op het middenveld een paar spelers waar onze mannen het lastig mee hadden. Vlak voor rust vond VVJ ruimte achter de verdediging van VOP en de spits schoot dan ook onberispelijk de 1-2 in.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet veel. Een kwartier na rust leek de beslissing te vallen toen VVJ op vrijwel identieke wijze als de 1-2 de 1-3 aantekende. VOP gaf echter niet op en bleef aandringen. Zeker het laatste kwartier leidde dat tot nog diverse grote en minder grote mogelijkheden om de spanning terug te brengen, maar deze waren helaas niet aan ons besteed.

Al met al een wedstrijd die niet verloren had hoeven worden. VOP was zeker op momenten gelijkwaardig aan de tegenstander. Positief is de vechtlust van de jongens die tot de laatste minuut bleven gaan en daar ook diverse kansen creërden! Op naar de volgende bekerwedstrijd tegen DOSC!