VOP heeft afgelopen zaterdag drie belangrijke punten gepakt in een “zespunten” duel met Vliegdorp. Beide ploegen stonden op de 12e en 13e plaats voor aanvang met een verschil van twee punten in het voordeel van VOP. De spanning stond dan ook zeker op deze wedstrijd.

VOP trapte de wedstrijd af op het moeilijk bespeelbare veld door de vele regen die er gevallen was en nam meteen het initiatief. Dit leidde direct tot dreigende momenten, maar geen grote kansen. In de 10e minuut onstnapte VOP over de rechterkant en een goede voorzet volgde. Aanvaller Randy werd getorpedeerd door de keeper en waar het hele publiek om een strafschop gilde was Jordy Schimmel meer dan attent, doordat de scheidsrechter de voordeelregel goed toepaste, en de bal in het doel kon deponeren.

Na de goal werd Vliegdorp wat sterker en dat leidde ook tot wat kansen, gelukkig stond Joey weer een dijk van een wedstrijd te keepen. De ene keer dat hij wel moest capituleren gebeurde dit uit buitenspel positie. Dat er veel spanning op de wedstrijd stond bleek ook wel gedurende de eerste helft toen de centrale verdediger van Vliegdorp vanuit het niets Randy een trap in zijn gezicht gaf toen de bal al weg was. Helaas volgde de scheidsrechter de bal (die inmiddels aan de andere kant van het veld was) anders had deze speler zeker rood en een fikse schorsing gekregen.

Na rust een gelijkwaardig spelbeeld met weinig kansen over en weer, maar wel veel strijd. Het veld werd steeds moeilijker bespeelbaar door de onophoudelijke regenval en dat was te zien in de kwaliteit van het spel van beide kanten. In de 60e minuut kreeg VOP het moeilijker omdat middenvelder Aron rood kreeg voor een overtreding op het middenveld. Het was een echte geel/rode kaart, de scheidsrechter kon hem geven, maar geel had ook gekund. Vliegdorp rook bloed en ging met veel aanvallers naar voren opportunistich spelen, maar VOP hield goed stand. Uit een vlijmscherpe counter had Matthijs de 2-0 nog op zijn schoen maar de keeper van Vliegdorp redde erg goed op zijn inzet.

In de dying seconds raakte het nog verhit toen Vliegdorp de gelijkmaker leek te scoren uit een overduidelijke buitenspel positie, maar de scheidsrechter oordeelde gelukkig voor VOP goed. Dat Vliegdorp het hier op zijn zachts gezegd niet mee helemaal eens was en het allemaal anders zag was logisch gezien de belangen die op het spel stonden. De scheidsrechter besloot dan ook om de wedsrijd direct af te fluiten en VOP pakte zo na een mooie en goede strijd drie belangrijke punten.

Hoewel VOP op de 12e plaats blijft staan, zijn we nog volop in de strijd met zeker 8(!) andere ploegen voor handhaving. In 4F staat alles zo dicht bij elkaar en wint iedereen van iedereen dat het zeer spannend blijft. VOP heeft nu 21 punten en de nummer 5 van de competitie maar zes punten meer. Met nog 7 wedstrijden te gaan is er echt nog van alles mogelijk. Wanneer de jongens zo volop in de strijd blijven gaan blijven de punten wel komen! Volgende week een uitwedstrijd in Elst (Utrecht) tegen de huidige nummer 8 Musketiers. Bij winst komen we in punten gelijk met hen. We hopen op jullie steun!