interview met scheidend trainer Mark van Vulpen wie wij zeer dankbaar zijn voor de afgelopen twee seizoenen. Te vinden op:

https://www.treenertrib.nl/mark-van-vulpen-vop/?fbclid=IwAR0ITEYKRxot1LHRK7DR-1bnpZpB3wNolt0BXhmAAYm26IGxZ-eqaEJ2C8E

Ik heb de kans gekregen om bij de club die in mijn hart zit, hoofdtrainer/coach te mogen zijn.
Een ontzettende eer die ik nooit zal vergeten. Ik heb het altijd gedaan met het idee hoe VOP is en hoe VOP moet blijven. Een club voor elkaar en met elkaar. Op het veld en in de kantine. Het zijn twee hele gekke jaren geweest, waarbij het ontzettend lastig was om de groep bij elkaar te houden tijdens Corona. 

De samenwerking met Wim de haas en Stephan Visser was geweldig. We hebben van het eerste en tweede een grote groep gemaakt. Iets wat VOP graag wilde. We trainden regelmatig samen en dat versterkte de band. Het over en weer discussiëren over wat goed was hield ons scherp. 

VOPPERS:
Ongeveer 6 jaar geleden ben ik begonnen als trainer bij VOP. Toen nog de A-1 met jongens als Marvin de Vries, Nicky Spaan en Emre Bacaksiz. Toen was de staf ook al hetzelfde met de twee leiders Michael van Vulpen en Gert Bouwman. Ons doel was toen al VOPPERS maken. Daar zijn we in elk team mee doorgegaan. Ook nu is dat weer gelukt. 

Deze groep heeft ontzettend veel potentieel. Ik heb er zoveel vertrouwen in dat deze jongens de club naar een hoger plan kunnen trekken. Als ze de komende 10 jaar bij elkaar kunnen blijven, zullen ze VOP en zichzelf een grote dienst doen. Met een nieuwe trainer die er weer nieuwe dingen instopt.

Waarom stoppen:
Ik ben dit avontuur ingestapt met het beeld dat ik iets kon betekenen voor de club. Het doorgeven van de ziel van de club. Het met elkaar en voor elkaar doen. Dat is grotendeels gelukt, maar ik heb ook gemerkt dat er veel getornd wordt aan mijn eigen normen en waarden en principes.

Het blijven vasthouden aan mijn principes is iets wat niet altijd gewaardeerd wordt als hoofdtrainer. Je moet daar vanaf kunnen stappen. Dat is voor mij persoonlijk niet uit te leggen en dus is het hoofdtrainerschap misschien niets voor mij.

Trots:
Ik ben ontzettend trots op de afgelopen twee jaar. Het is een groep geworden die veel groeipotentieel heeft en de club verder kan helpen. Ik kan zeggen dat ik hoofdtrainer van VOP ben geweest en ik kan zeggen dat ik met een geweldige groep mensen heb samengewerkt. Er is echt iets gebeurd bij VOP. Een beweging op gang gebracht. 

Ik wil iedereen bedanken, voor het vooruit helpen van VOP tijdens mijn tijd als hoofdtrainer. 

In het bijzonder onze eigen Zlatan Ibrahimovic.

Emile Brouwer, ik heb zijn trainer mogen zijn tijdens zijn laatste jaar selectievoetbal. Hoe vet is dat. Toen ikzelf nog voetbalde al een voorbeeld van me en nu helemaal. Bedankt voor alle steun