VATHORST “Met mijn kind heb ik destijds in Amersfoort een aantal clubs bezocht om te kunnen voetballen. Toen kwamen we uiteraard ook bij VOP terecht. We kregen gelijk al een goed gevoel. En toen we een kopje koffie en een glaasje cola met een rietje kregen aangeboden, wisten we dat dit onze club zou worden. Dat goede gevoel werd versterkt toen we ontdekten dat VOP een acroniem is voor Voor Ons Plezier. Het is allemaal uitgekomen.”

Aan het woord is Eric Carbijn die zich inmiddels volop inzet voor de club. Hij is verantwoordelijk voor de sponsorzaken. Op deze zaterdagochtend zit hij in de bestuurskamer met Joost de Geus die de wedstrijdzaken op zijn schouders heeft genomen.

Voor Ons Plezier, dat oorspronkelijk aan de rand van het Leusderkwartier was gevestigd, is over drie jaar precies een halve eeuw jong. “Tien jaar geleden kwamen we via een tussenstap bij de honkbalvereniging met onze club in Vathorst terecht”, opent De Geus.

“Gezelligheid, betrokkenheid en voetbalplezier staan bij ons hoog in het vaandel. Inmiddels hebben we ruim 650 leden. En leuk om te weten is dat we als club het vrouwenvoetbal serieus hebben opgepakt. Inmiddels hebben we acht meisjeselftallen en een vrouwenteam in de competitie. Daarnaast hebben we een 35+ plus en een veteranenteam. En elke competitiezaterdag is er een heerlijke mix met de andere jongens- en mannenteams van VOP waaronder onze hoofdmacht die in de derde klasse voetbalt. Maar ook doordeweeks tijdens de trainingen en op vrijdagavond als onze 35-plussers hun competitieverplichtingen hebben, is er aan de bar, op en langs het veld en op het grote balkon een heerlijke sfeer. Voor de allerkleinsten is onze club ook een heerlijke sportieve uitlaatklep. Vanaf maart tot mei kunnen kinderen vanaf twee jaar al op de zaterdagochtend trainen. De begeleiding is in handen van clubleden. En de trainingen worden na de zomervakantie vanaf september tot november even vrolijk voortgezet. Aan vrijwilligers hebben we geen gebrek. Zo hebben we Gerard Thijssen die de mooiste clubfeesten organiseert. Ook Michael en Gert mogen we niet vergeten. Zij zijn voor VOP goud waard met hun gouden klushandjes. Maar zo kan ik nog 650 leden opnoemen die belangrijk zijn voor deze club.” Carbijn moet lachen om deze opmerking.

SPONSOREN

“En dan hebben we het nog niet eens gehad over de sponsoren van de club die blij zijn dat ze hun naam aan deze club hebben verbonden”, aldus het aanspreekpunt voor sponsorzaken. “Bij ons is het niet zo dat een sponsor een bord ophangt en de rest zien we wel. Neen, elke sponsor is onderdeel van de club. Onze hoofdsponsor HZ Adviesgroep profiteert van een win-win-situatie door behalve langs het veld en in het clubhuis ook actief te zijn op social media en tijdens acties die onze club organiseert. Ook de sponsor beschouwt VOP als ‘onze’ club. Als zij het allemaal voor hun plezier doen, doen wij het Voor Ons Plezier, toch?”