VOP VR1 heeft het seizoen afgesloten met een keurige derde plaats in de vierde klasse. Door directe concurrent Zuidvogels met 2-1 te verslaan konden de dames niet meer ingehaald worden.
VOP begon sterk in de openingsfase, maar liet kansen om de score te openen liggen. Emily bewees dat links niet haar sterkste been is en ook Mirjam liet een prima kans onbenut. Uit de eerste de beste aanval scoorde Zuidvogels de 0-1. VOP liet de kop echter niet hangen en nog geen minuut later trok Emily op haar kenmerkende wijze met een droog schot de stand weer gelijk. VOP bleef de bovenliggende partij en na wat kansen gemist te hebben was Mirjam in een scrimmage attent en tikte de 2-1 binnen.
In de tweede helft een zelfde spelbeeld, waarbij VOP Zuidvogels in de wedstrijd hield door kansen te missen. Berber was ongelukkig door een vrije trap op de lat te schieten en ook de mogelijkheden die erna volgde hadden een beter lot verdiend. Hierdoor bleef Zuidvogels echter wel in de wedstrijd en dus was de spanning groot langs de kant. Na iets meer dan 90 minuten, waren de punten terecht voor VOP!
Direct na afloop werd er een erehaag gevormd voor Latisha, waarvan de dames emotioneel afscheid namen. Latisha is ruim 10 jaar onderdeel geweest van dit team, waarvan 8 jaar bij VOP. Het bestuur wenst haar veel goeds toe in Curaçao!
Terugkijkend kunnen de dames trots zijn op een prachtige derde plek. Met een relatief klein team begonnen dat al snel zorgde voor een toeloop en groei. De eerste wedstrijden moest nog duidelijk aan elkaar gewend worden, maar daarna volgde een prima zegereeks, waarbij zelfs de latere kampioen TOV door de dames van VOP ‘zenuwachtig’ werden. Diverse langdurige blessures (o.a. Natascha, Saskia, Nikki, Willleke, Denise, Latisha (hopelijk niemand vergeten)) en half-fitte spelers die op karakter de wedstrijd vol maakten bleken een net te grote bottle-neck om door te pakken. Gelukkig bleken de meiden van de jeugd zeer goed bereid om in te vallen, wat heel vaak met veel karakter en plezier gebeurde. Toen er weer wat dames fitter raakten en terugkeerden van blessures gingen de resultaten en het spel ook meteen weer de goede kant op met vele goede overwinningen en steeds beter spel.
Al met al mogen de technische staf en spelers terugkijken op een verdiende derde plek. Er is een stevige basis voor volgend jaar gelegd en met de nieuwe versterkingen die reeds komen is er volgend jaar vast meer mogelijk!