Na twee teleurstellende nederlagen bij Baarn en tegen CJVV stonden de dames afgelopen zaterdag voor de uitdaging om koploper TOV de eerste punten afhandig te maken. Een kraker van een wedstrijd volgde, waarbij VOP uiteindelijk te weinig kreeg.

In het begin van de wedstrijd liet VOP duidelijk merken wat de intenties waren. Een aantal goede aanvallen richting het doel van TOV leidde echter niet tot een doelpunt. Daar waar TOV in de eerste 20 minuten liet zien dat het duidelijk efficiënter met de kansen omging: 2-0. VOP speelde zeker niet slecht, integendeel. Gelukkig was de 2-0 van TOV geen reden voor hangende koppies en VOP bleef aanvallen. TOV kwam steeds minder op de helft van VOP en met name op het middenveld werd hard gewerkt. TOV bezweek dan ook onder de druk van VOP en na een (terechte) strafschop die door Debbie werd ingeschoten gingen de dames met 2-1 thee drinken.

In de rust werd de tactiek nog enigszins bijgeschaafd waarna een boeiende tweede helft volgde. VOP voerde de druk op het doel van TOV op, dat er nog slechts sporadisch uit kwam. In de 65e minuut leidde dat tot de verdiende gelijkmaker: 2-2. VOP bleef het beste van het spel houden, waar met name het middenveld op de juiste momenten druk zette en alle dames keihard voor elkaar bleven werken. Toch bleef de beloning uit, Debbie (schot net naast) en Berber (net voorlangs) konden het net niet vinden. waarna VOP tien minuten voor tijd TOV net iets te veel ruimte gaf en met een bekeken schot van 20 meter was de uitstekend keepende Demi Slop kansloos. VOP zette nog wel aan, maar een doelpunt mocht niet meer vallen.

De teleurgestelde blikken na afloop spraken boekdelen. Keihard gewerkt, goed gevoetbald en dan met lege handen terug naar Amersfoort. Echter met deze mentaliteit kan VOP zeker nog een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Valleivogels en wanneer de dames dit niveau weer halen, dan zullen de punten zeker meegenomen worden!