VOP VR1 heeft afgelopen zaterdag de topper tegen TOV met 1-3 verloren. De dames kwamen net een tandje tekort om punten uit het vuur te slepen.

Nadat pupil van de week Milana Achterkamp, onder het toeziend oog van het vele publiek, het goede voorbeeld gaf door beheerst in het doel van TOV te scoren ging de wedstrijd direct fel van start. De eerste kans was voor TOV, na een foutje achterin kon een speelster alleen op keepster Diana afkomen, echter deze redde prima. Daarna was VOP de bovenliggende ploeg en had het in het eerste half uur het beste van het spel. Dit leidde al snel tot een 1-0 voorsprong door een prima doelpunt van Berber. VOP kreeg daarna nog enkele kansen op de 2-0, echter deze viel niet. TOV kwam steeds beter in haar spel en er ontstonden ook gevaarlijke momenten voor het VOP doel. Vlak voor rust wist de rechtshalf van TOV op prachtige wijze het doel te vinden, zodat een 1-1 ruststand werd bereikt.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Twee ploegen gingen vol voor de drie punten en er ontstond een waar voetbal gevecht, waarbij beide ploegen elkaar niet spaarden. TOV was voetballend iets sterker, maar ook VOP werd regelmatig gevaarlijk. Uit een corner maakte TOV de 1-2, waarna VOP nog een tandje opschakelde. Wel was duidelijk dat de drie geblesseerden met name in verdedigend opzicht node gemist werden, ondanks het harde werken van de gehele ploeg. VOP creëerde nog zeker 3 goede mogelijkheden, maar het aluminium stond een treffer tot 2 maal toe in de weg. Mirjam kon haar debuut bijna opluisteren met een goal, maar ze schoot in kansrijke positie maar net naast. 10 minuten voor tijd gooide TOV de wedstrijd in het slot door 1-3 te maken. Gezegd mag worden dat de dames van VOP bleven strijden en dat leidde nog tot een schot van Debbie op de lat.

Al met al mogen de dames trots terugkijken op de wedstrijd. Voor iedere meter werd gestreden en een gelijkspel was zeker mogelijk geweest. TOV liet echter een aantal momenten zien (ook) over goede voetbalsters te beschikken en maakte vandaag net het verschil in effectiviteit.