Afgelopen zaterdag heeft VOP VR1 zich laten verrassen bij laagvlieger SV Baarn, met een 2-1 nederlaag gingen de dames weer huiswaarts.

Personele problemen door met name blessures zorgden ervoor dat de dames verre van compleet richting Baarn gingen. Op papier een wedstrijd die VOP zou moeten winnen, echter de praktijk bleek anders. Aangevuld met keepster Maaike en Anouk (die om onduidelijke redenen de bijnaam Laura heeft gekregen) uit de MC1 stonden er toch weer 13 dames op het wedstrijdformulier.

De eerste helft werd gekenmerkt door een felle tegenwind die over het veld waaide, dit in combinatie met toch wel de slechtste helft die de dames hebben gespeeld, leidde er toe dat het één richtingsverkeer was richting het doel van VOP. Dit leidde tot een paar kansen voor Baarn, maar keepster Maaike hield de dames op de been. Diana was deze keer vanwege het ontbreken van de halve verdediging in de verdediging gezet. Uiteindelijk was Maaike twee keer kansloos en met 2-0 ging VOP de rust in.

Na rust een ander spelbeeld en een beter VOP (en wind mee). Hoewel de personele problemen met het uitvallen van Berber en Denise alleen maar groter werden en Aleyna als vierde(!) aanvoerder de band overnam, was VOP de tweede helft veelvuldig in de aanval. Behalve een verdwaalde bal had Maaike in de tweede helft eigenlijk niets meer te doen. De tweede helft tekende zich door meer passie en strijd en dat leidde uiteindelijk tot de verdiende 2-1 door een droge knal van Emily. VOP had ook kansen op meer maar het zat net niet mee met afronden. Of het doel werd gemist, of soms werd er net te lang gewacht. Waar een gelijkspel gezien het spelbeeld verdiend was geweest, kreeg VOP deze keer niet wat het verdiende.

Komende zaterdag staat de stadsderby tegen CJVV weer op het programma. De dames kunnen vol aan de bak en we hopen dat de geblesseerden en afwezigen (werk) zich weer kunnen melden. Drie punten zijn broodnodig om de tweede plaats in het vizier te houden. Speciale dank namens de dames aan Anoek (“Laura”) en Maaike voor hun hulp en complimenten voor inzet en spel!