Het damesvlaggenschip van VOP heeft wederom een zege mogen vastbinden achter de spreekwoordelijke kar. Echt makkelijk ging het deze keer niet, VOP maakte het zichzelf te moeilijk waardoor Odysseus’94 slechts met 2-1 werd verslagen.

Zonder de afwezigen Debbie (ziek), Denise (geblesseerd) en de langdurig geblesseerden (die wel als supporter aanwezig waren) stonden er slecht 13 man op het wedstrijdformulier. VOP begon de wedstrijd matig en liet Odysseus’94 het spel maken. Er werd te weinig druk gezet waardoor VOP niet aan voetballen toe kwam. Dat leidde ook tot kansen voor Odysseus en VOP mocht van geluk spreken dat het vizier van de aanvallers van hun niet op scherp stond. Bij de eerste echte aanval van VOP was het echter wel raak. Aleyna besloot van een meter of 25 te schieten en met een prachtig schot in de kruising zette zij VOP op voorsprong. VOP kwam iets beter in het spel en creëerde ook meer kansen. Het in best grote getale aanwezige publiek zag echter dat er geen doelpunten meer tot de rust vielen. Sterker nog gedurende de eerste helft werd de tegenstander weer sterker.

Na rust een zelfde beeld. Een sterker Odysseus’94 en een wat slap VOP. Dat leidde uiteindelijk tot de verdiende gelijkmaker, mede geholpen door het natte veld. Dit was wel een wake-up call voor VOP, dat wat beter ging voetballen en een aantal mooie combinaties liet zien. De kansen waren echter niet besteed aan de snelle Miriam en kilometervreetster Emily. Na een tactische omzetting waarbij Lune als laatste man ging fungeren en daar echt prima stand hield, net als Mandy en Nikki in de eerste helft, werd Berber naar voren gedirigeerd door de technische staf. Na nog een paar gemiste kansen was het uiteindelijk Berber die bij een voorzet vanaf de zijkant attent reageerde en de 2-1 binnentikte. Odysseus’94 zette nog even aan, maar tot echte grote kansen kwamen zij niet meer. VOP vergat het duel te beslissen, waardoor het toch nog spannend bleef.

De dames konden niet echt tevreden zijn over hun spel en dat was, ondanks de overwinning, goed van de gezichten af te lezen. Door deze overwinning nemen de dames wel weer de derde plaats over van Candia’66. Een hele mooie prestatie gezien de vele blessures. Aankomende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Baarn SV waar de dames toch wel meer beleving en inzet mogen tonen, willen ze het niet weer lastig krijgen.