Na weken vol tegenslagen, met name op medisch gebied en daarmee ook op resultaatvlak, is het knap om te zien hoe de dames van VR1 de draad weer oppakken! De afgelopen twee wedstrijden werden gewonnen en ook tegen Candia’66 werd een prima overwinning behaald. In deze uitwedstrijd die op Sportpark Olympus werd gespeeld was VOP duidelijk de bovenliggende partij en kon het zichzelf alleen maar verwijten dat de score niet hoger uitpakte dan de 1-2 die na 90 minuten op het scorebord stond.

Er was best veel publiek opkomen dagen. VOP begon ook goed aan de wedstrijd en pakte direct het heft in handen. Het eerste daadwerkelijke wapenfeit was een schot van Debbie dat gepakt werd door de keepster. Uit een afgeslagen aanval knalde Aleyna vervolgens van buiten de zestien op de lat, waarna Berber dat vanuit een corner nog eens dunnetjes over deed. VOP nam na ruim 20 minuten terecht de leiding. Aleyna stuurde Debbie de diepte in met een steekpass en met een keurige boogbal rondde zij af.

VOP bleef goed combineren en bouwde van achteruit via combinatievoetbal goed op. De progressie daarin is duidelijk te zien. Er volgden wederom een aantal goede mogelijkheden die niet benut werden. Toch wist Emily na een half uur het net te vinden. Aan de rand van de zestien zette ze op haar bekende wijze druk, pikte de bal op en met een droog schot tekende ze de 2-0 aan. Candia kreeg voor rust nog een mogelijkheidje door slordigheid van VOP, maar Diana verkleinde haar doel goed waardoor de 2-0 ruststand een feit was.

Na rust een zelfde spelbeeld. Een goed combinerend VOP en Candia’66 kwam niet echt over de middenlijn heen. Positief was te zien dat diverse kansen gecreëerd werden, helaas faalde VOP in de afronding. Met name de kans van Berber leek niet te missen, maar haar ‘chocoladebeen’ werkte niet mee. Door een fout achterin kreeg Candia’66 10 minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord en werd het nog even spannend. Echter collectieve strijd en passie leidde ertoe dat Candia’66 niet meer gevaarlijk werd.

Een trotse trainer van VOP na afloop: “knap hoe de meiden met alle tegenslagen zijn omgegaan en de draad weer oppakken”. Ik ben trots op de uitvoering en de overwinning. De trainer van Candia kon niets afdwingen op de overwinning van VOP. We gaven teveel kansen weg en creëerden zelf te weinig: een te rechte overwinning.

Ook de meiden van de MC1 die meededen mogen niet vergeten worden: Lune en Kim toonden aan dat het met de talenten bij de jeugd van VOP wel goed zit en speelden een prima wedstrijd!

Aankomende zaterdag speelt VOP VR1 om 14:00 uur thuis tegen Odysseus’94. De dames rekenen weer op jullie steun!