Afgelopen zaterdag stond de halve finale in de nacompetitie op het programma op ons mooie sportpark. VOP had op basis van de tweede plek in 5D deze plaats verdiend en mocht het opnemen tegen ASV Blauw Wit uit Amsterdam uit de 5e klasse C. Om 14:30 uur werd afgetrapt onder toeziend oog van vele supporters!

Beide ploegen begonnen voorzichtig. VOP probeerde goed op te bouwen, maar ondervond daarbij wel last van de wind. Blauw Wit liet zien zeker een goede ploeg te hebben dat goed combinatievoetbal op de mat legde. De wedstrijd in de eerste helft was met name spannend en ging redelijk gelijk op. Blauw Wit had wat meer balbezit maar VOP was als eerste echt gevaarlijk, helaas schoot Quincy bij de tweede paal net naast. Blauw Wit brak soms door via de lange bal en kwam een keer gevaarlijk één op één met Dennis maar die kwam hier duidelijk als overwinnaar uit de strijd! Jerrel kreeg voor VOP nog een goede kans, maar schoot rakelings voorlangs en ook Blauw Wit had het vizier verder niet op scherp staan. De brilstand als ruststand was dan ook een logisch gevolg.

In de tweede helft speelde VOP met de wind in de rug. VOP begon dan ook sterk. Jason werd op rechts weggestuurd en gaf de bal strak voor op Giok die op de rand van de zestien meter verwoestend uithaalde en de keeper van Blauw Wit kansloos liet, 1-0!

Het doelpunt leidde tot een meer open wedstrijd en ook meer druk van Blauw Wit. De kansen die Blauw Wit kreeg waren vooral door hoge ballen op de goede (lange) spits, maar Dennis was een letterlijke sta-in-de-weg voor deze spits (zie ook foto bij dit artikel). VOP kreeg ook goede kansen en uiteindelijk wist VOP dan ook te scoren. Vanuit een corner van Giok bij de tweede paal legde Quincy goed terug en Delano kon de bal van dichtbij binnen tikken: 2-0! De finale lonkte voor VO, maar Blauw Wit wisselde aanvallend en ging min of meer alles of niets spelen. Een kwartier voor tijd leidde dit tot een treffer. Dennis kon nog redding brengen op de eerste kopbal van de spits, maar uit de rebound wist deze toch de bal binnen te prikken. Een spannend kwartiertje volgde waarin Blauw Wit veel druk naar voren zette en VOP op de counter loerde. Doordat VOP het duel weigerde in het slot te gooien was het billenknijpen voor de blauwhemden, hoewel de controle op de wedstrijd nooit écht verloren ging… Vlak voor tijd leek Blauw Wit toch de gelijkmaker te scoren maar we waren maar wat blij dat man-of-the-match Dennis zijn nagels niet geknipt had deze dag…. Een kopbal leek doel te treffen, maar doordat Dennis de bal nog nét toucheerde caramboleerde deze nog nét genoeg op de paal en kon Dennis de bal via deze paal weer in zijn handen pakken en stelde daarmee de overwinning veilig!

Na 95 minuten floot de prima leidende scheidsrechter (heerlijk ook om onafhankelijke assistenten te hebben trouwens) af en barstte het feest los dat nog tot laat in de avond duurde!

Komende zaterdag mag VOP het opnemen tegen Van Nispen uit de vierde klasse D. Dit zal gebeuren op neutraal terrein om 14:00 uur bij ASV DTA Fortius in Amsterdam, aftrap om 14:30 uur. Meer informatie hierover volgt in een apart bericht. Steun onze mannen en schreeuw ze naar de vierde klasse!

Lees ook het artikel op de Stadamersfoort: Van Gent Finaleweken: VOP met Bart van Minnen in topvorm naar nacompetitiefinale – Nieuws uit de regio Amersfoort (destadamersfoort.nl)