VOP heeft afgelopen zaterdag goede zaken gedaan door met 4-0 te winnen van Austerlitz. Mede hierdoor zijn de kansen op een plek in de nacompetitie flink gestegen!

De toeschouwers hadden hun drankje nog niet besteld of de 1-0 was al een feit! Na slechts 10(!) seconden was het al raak! Austerlitz trapte af en VOP gaf meteen volop druk, waardoor de bal voor de voeten van Giok belandde, die zag de keeper ver voor zijn doel staan en met een bekeken lob van circa 25 meter was het direct raak. Waarschijnlijk het snelste doelpunt (of in ieder geval een van de snelste doelpunten) in de geschiedenis van VOP!

VOP bleef goed de aanval zoeken en dat leidde tot meer mogelijkheden. Onder andere voor Jason die met een solo een verdediger door de benen speelde en verwoestend uithaalde, maar de keeper van Austerlitz wist deze met een katachtige reactie te pareren. In de 35e minuut was het wel raak, Giok kreeg de bal net buiten de zestien en haalde verwoestend hard uit in de kruising: 2-0! Ondanks meer kansen van VOP was dit de ruststand.

In de tweede helft ging VOP door waar het gebleven was. Uit een korte corner werd de bal voorgegeven en kopte Delano op de paal. Het was wachten op de 3-0 en die viel dan ook binnen. Jerrel kreeg de bal in de zestien en via de kluts kwam de bal voor de voeten van een attente Boy die laag in de hoek koel afrondde.

Uiteindelijk bepaalde Jerrel de eindstand op 4-0! Hij scoorde knap uit de draai door de bal buiten het bereik van de keeper in de hoek te schieten. Hierna volgenden nog wel wat kansen voor VOP, maar gescoord werd er niet meer.

Doordat de directe concurrenten VVZ’49 en HDS allebei verloren, klimt VOP naar plek 2! Daarnaast is VOP HDS voorij gegaan in de derde periode. Volgende week staat de wedstrijd HDS-VOP op het programma. Bij winst legt VOP direct beslag op de derde periode, dus kom onze mannen supporten in Leersum!