VOP 1 heeft afgelopen zaterdag de punten gedeeld na een ware thriller-wedstrijd met een einde vol dramatiek en vreugde met koploper Patria.

De sfeer zat er bij het in grote getalen opkomen dagen thuispubliek er direct goed in en dat sloeg direct over op de mannen van VOP. Patria werd goed onder druk gezet en dit leidde tot enkele mogelijkheden voor VOP. Toch was het Patria wat toesloeg. In de 28e minuut namen zij de leiding. Bij een goed lopende aanval liet Patria direct zien dat zij niet voor niets de koploper zijn in deze klasse. VOP toonde echter direct veerkracht. Vanuit een corner volgde een scrimmage voor het doel van Patria, waarna uiteindelijk verdediger Raymond de attentste was en een minuut na de 0-1, de 1-1 binnen tikte. Hierna bleeft VOP wel de betere ploeg en kreeg het goede kansen. Bart kopte nét voorlangs en ook een actie van Jason had een beter lot verdiend. In de 45e minuut leek VOP toch op voorsprong te komen. De Patria-doelman liet de bal vanuit een voorzet los en Jerrel liep de bal binnen. De warrig leidende scheidsrechter keurde de goal na lang wikken en wegen helaas af.

In de tweede helft waren ook beiden ploegen aan elkaar gewaagd. De technisch vaardige spelers van Patria werden goed kort gedekt door de spelers van VOP en het duel bleef interessant en spannend. Uit een corner maakte Patria uiteindelijk de 1-2. VOP ging verder op jacht naar de gelijkmaker en steeds meer risico nemen. Dit leidde tot mogelijkheden voor VOP die niet binnen vielen, maar ook Patria was vanuit de omschakeling levensgevaarlijk en raakte 2 maal het aluminium. Patria deed er alles aan om de overwinning binnen te halen en VOP strijdde voor de gelijkmaker. Het vele tijdrekken werd Patria uiteindelijk min of meer fataal omdat de scheidsrechter veel blessuretijd bijtrok (wat zeker terecht was, al dacht Patria daar uiteraard anders over). In “the dying seconds” was VOP gevaarlijk in het strafschopgebied en werd “Opa” Franklin naar beneden getrokken. De scheidsrechter gaf de strafschop. Bart hield het hoofd koel en schoot de strafschop onberispelijk binnen: 2-2! Over de gehele wedstrijd gezien een uitslag waar iedereen wel mee kon leven.

Een mooie strijd op het veld waar beide teams er vol voor gingen met een mooie (tenminste voor VOP) climax! Volgende week komt DVSA op bezoek. Hoewel deze ploeg laag staat mag van onderschatting zeker geen sprake zijn. Ieder punt en doelpunt is belangrijk in de strijd om de periode én promotieplaatsen.