VOP heeft thuis tegen het laag geklasseerde DVSA flink huis gehouden, er kon maar liefst zeven keer gejuicht worden op Sportpark Olympus.

Vanaf minuut één kwam de stand op de ranglijst duidelijk naar voren in het spel. DVSA probeerde georganiseerd te verdedigen en op de counter te loeren, VOP had het balbezit en creëerde diverse kansen. Het duurde toch nog bijna 20 minuten voordat VOP scoorde. Uit een hoekschop van Giok kopte Delano bij de eerste paal al vallend de bal binnen. Een kleine twee minuten later draaide Giok een corner in één keer binnen: 2-0. De 3-0 viel binnen het half uur, waar Jerrel attent was na een keepersfout bij DVSA en eenvoudig de bal binnen kon tikken. Het laatste kwartier van de tweede helft ging VOP mee in het tempo en spel van DVSA, waardoor er eigenlijk niet veel meer gebeurde en we met 3-0 gingen rusten.

In de tweede helft weer een  beter en frisser VOP om het publiek nog wat te vermaken. Hoewel het publiek tot de 62e minuut moest wachten op de 4-0, was deze treffer zeker het wachten waard. Een corner werd door DVSA uitverdedigd, waarna Jason deze met een heerlijke knal van buiten de 16 meter wonderschoon binnen schoot. Daarna had VOP het vizier weer op scherp: Jerrel kon de bal eenvoudig binnen tikken na een aanval via Berry op links, vlak daarna schoot Giok de bal bekeken langs een verdediger en ook langs de keeper in de hoek na een aanval-uit-het-boekje over de rechterkant. Het slot-akkoord was voor Berry die diep gestoken werd en één-op-één met de doelman koel bleef, deze omspeelde en de 7-0 binnen tikte.

Leuk om verder te vermelden was dat jeugdspeler Robbin zijn debuut kon maken en dit op het middenveld zeer verdienstelijk deed! Komende zaterdag is er rust (Koningsdag), daarna een uitwedstrijd tegen SVF, we rekenen op jullie steun in deze spannende slotfase! Dat Patria kampioen wordt is wel duidelijk, maar om de strijd voor plek 2 tot en met 4 ligt nog alles open!