Afgelopen zaterdag toog VOP met een groot aantal supporters naar Cothen voor de wedstrijd tegen SVF. Wederom een belangrijke wedstrijd voor de nacompetitie en periodestrijd. VOP had geen kind aan SVF: 0-3.

VOP en SVF maakten er in de beginfase een mooie wedstrijd van die op het hoge gras van het sportveld beide kanten op ging. VOP had in het begin wat last hiervan omdat het hoge gras de snelheid uit de bal haalden en SVF begon fel. Dit leidde niet tot hele grote kansen in de beginfase. Langzaam maar zeker trok VOP de wedstrijd meer naar zich toe en dit leidde tot een aantal kansjes. Na een minuut of 35 werd Jason vanaf rechts weggestuurd op snelheid en hij flitste langs de verdediger. Vanaf de achterlijn trok hij de bal terug en gaf Jerrel een mooi verjaardagscadeau via een niet te missen kans: 0-1!

VOP bleef hoog druk houden en dit leidde tot een corner. Giok legde de bal bij de tweede paal waar Raymond de bal keurig binnen knikte: 0-2! SVF was duidelijk aangeslagen en de energie raakte langzaam maar zeker uit het elftal. VOP kreeg nog goede kansen, had nog recht op een strafschop na een overduidelijke handsbal, maar gescoord werd er niet.

Na rust werd VOP wat slordiger. SVF kon niet echt gevaarlijk worden, maar VOP creërde ook niet veel meer. Wel bleef VOP de dreigende en bovenliggende ploeg. 5 minuten voor tijd leek Giok de 0-3 te maken via een prachtige lob, maar de grensrechter constateerde buitenspel. De reactie van Matthieu (“tjonge jonge”) was voor de scheidsrechter aanleiding om hem zijn tweede gele kaart te tonen….. Hierdoor kwam VOP met tien man te staan en dit gaf SVF nieuwe energie.

Toch was het VOP dat uiteindelijk de wedstrijd in het slot gooide. SVF nam veel risico maar de bal werd weggewerkt door de verdediging van VOP waarna Giok de bal op eigen helft ontving en direct de bal diep gooide op de zojuist ingevallen Quincy. Quincy was veel sneller dan de verdedigers en hield één op éen met de doelman het hoofd koel: 0-3! Na 93 minuten floot de scheidsrechter af en belangrijke punten tegen een altijd lastige tegenstander waren in de tas!

Komende zaterdag speelt VOP thuis tegen Austerlitz om 14:30 uur, met na afloop weer een leuk feestje! Steun ons in de stijd om kom gezellig langs! Nog drie finales voor een nacompetieplaats!