Afgelopen zaterdag was het dan zover…. de allerlaatste wedstrijd van de nacompetitie in Amsterdam tegen Van Nispen uit De Zilk (omgeving Noordwijk/Lisse). Bij winst zou VOP promoveren en Van Nispen degraderen.

VOP reisde met vele fans in een dubbeldekker bus richting Amsterdam waar ook nog veel fans op eigen gelegenheid naar toe waren gegaan. Gesteund door deze veel supporters begon VOP goed aan de wedstrijd, maar wist het de kansen niet te verzilveren. Bij een aanval van VOP maakte de keeper van Van Nispen hands en daar waar iedereen de rode kaart verwachtte, trok de scheidsrechter (die overigens verder prima leidde) geel. Uit de vrije trap die daarop volgde zorgde, één van de uitblinkers deze middag, Giok voor de 1-0 voor VOP door keihard binnen te schieten. Vlak daarna werd het 2-0 door Delano die al vallend uit een voorzet van Giok binnenkopte. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen…. maar door een foutje scoorde Van Nispen vlak voor rust de aansluitingstreffer.

In de tweede helft een ander spelbeeld. Van Nispen ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg die ook met een prachtige schot was onze uitblinkende keeper Dennis kansloos. Hierna volgden over en weer kansen maar beide keepers hielden stand en beide ploegen verzuimden de trekker over te halen.

Een 2-2 eindstand na 90 minuten was het gevolg, waarna er dus verlengd moest worden. Door was blessures bracht de technische staf Berry binnen de lijnen en dat bleek uiteindelijk beslissend. Binnen een paar minuten in de verlenging vergrootte hij de score naar 2-4. Toch gaf Van Nispen nog niet op en wisten ze de aansluitingstreffer te forceren, wat leidde tot nagelbijten bij het VOP-publiek. VOP kwam onder druk te staan maar hield stand, waarna Berry met een solo eerst nog op de uitstekende keeper van Van Nispen stuitte…. de bal kwam op links bij Mathijs terecht die vanaf de achterlijn direct weer voor gaf. Berry stond nog op de juiste plek om de bal onberispelijk binnen te schieten waarna er een waar volksfeest aan VOP-zijde losbarstte. De scheidsrechter floot na de 3-5 in de 124e minuut dan ook direct af en de promotie was een feit!

Wat hebben onze jongens geknokt en wat een prachtige en verdiende afsluiting van het seizoen! Op zich was de finale een mooie afspiegeling van het seizoen waar er bij tijd en wijle zeer goed gevoetbald werd, geknokt werd en soms ook zaken (onnodig) werden weggegeven…… maar als het erop aankwam de groep als één volledig team (inclusief de wisselspelers) er stond. Dat is echt de grote kracht geweest van dit team dat thuis ongeslagen is gebleven en sinds februari slechts éénmaal verloor!

Aangekomen op Sportpark Olympus volgde een groots onthaal en werd er nog tot de late uurtjes gefeest! Ook werd er “afscheid” genomen van de spelers Dennis, Raymond, Boy en Franklin die in het derde gaan voetballen komend jaar. We hebben zin in een mooi jaar in de vierde klasse met lekker veel derby’s en mooie wedstrijden waarbij we uiteraard voor minimaal directe handhaving zullen gaan.