Afgelopen zaterdag stonden er heel wat spannende wedstrijden op het programma. VOP VR1 moest het opnemen tegen SVL VR1, VOP MD1 speelde de topper tegen Candia’66 MD1 en de MC1 moest het in Veenendaal opnemen tegen GVVV MC1. De ME1 moest uit naar koploper Hoogland.

VR1
In de stromende regen werd de allereerste thuiswedstrijd van dit seizoen afgewerkt. Het toegestroomde vele publiek zag dat VOP het erg lastig had in de eerste helft. SVL was fysiek vaak iets sterker en met name de rechterspits kwam een aantal malen gevaarlijk door. De eerste kansjes waren nog voor VOP, maar daarna nam SVL de overhand. De gevaarlijke rechterspits ontsnapte aan de buitenspelval en liet keepster Diana kansloos. Ook daarna bleef SVL aandringen en was een 0-2 ruststand dan ook een logisch gevolg.

In de tweede helft had trainer Ferdinand Koenen de tactiek enigszins aangepast en dit leidde tot een ander spelbeeld. VOP viel aan en SVL had het veel moeilijker. Nieuwkomer Priscilla bereikte met een sliding Latisha Horseling die hard en hoog boven de keepster raak schoot. Even daarna konden de supporters opnieuw juichen. Spits Debbie werd gehaakt en geduwd in de 16 meter, met een penalty tot gevolg. Deze schoot zij zelf onberispelijk binnen. Beide ploegen kregen nog wat kansjes, maar 2-2 was een uitslag waar iedereen vrede mee had. Vathorst TV heeft beelden gemaakt van deze wedstrijd.

[youtube id=”IxSfkcuuLms” width=”668″ height=”388″ autoplay=”no”]

MC1
Onze MC1 moest in Veenendaal aantreden tegen koploper GVVV voor een zogenaamde “6-punten wedstrijd”. Bij winst zouden onze meiden meedraaien met de top, bij verlies zouden zij (tijdelijk) afdalen naar de middenmoot. Na een redelijke eerste helft met kansjes over een weer en een 0-0 ruststand werd in de tweede helft duidelijk dat GVVV een maatje te groot was. Hoewel het VOP-publiek het gevoel bleef houden dat er meer ingezeten had, gingen onze meiden met een 2-0 nederlaag naar huis.

MD1
De MD1 speelde een super spannende wedstrijd tegen mede-koploper Candia’66. Hoewel de uitslag (1-4) anders doet vermoeden was het een hele leuke en spannende wedstrijd, waarbij onze meiden strijdend ten onder zijn gegaan en zeker een compliment verdienen.

In de eerste helft waren de intenties van beide partijen al snel duidelijk: aanval is de beste verdediging. Hoewel de verdediging van VOP als een huis stond kwam Candia wel op voorsprong. Echter VOP poetste de voorsprong snel weg: 1-1 en met deze stand werd de rust ook bereikt. VOP had het in de tweede helft iets moeilijker. Met name met de middenveldster van Candia die dreigend doorkwam en fysiek ook sterk was. Deze C-speelster (met geldige dispensatie overigens) wist 2 maal de paal en lat te raken. Tevens hield de goede keepster VOP goed op de been. Uiteindelijk werd in de laatste paar minuten de wedstrijd beslist. Na de 1-2 nam VOP steeds meer risico, waardoor Candia steeds meer ruimte kreeg en ook de 1-3 en 1-4 kon maken.

ME1
Onze jongste meiden hadden de pech dat de eerste wedstrijden meteen aangetreden moest worden tegen de koplopers van de poule. Afgelopen zaterdag was dat Hoogland ME1 dat een maatje te groot was voor onze kanjers. Met ruime, dubbele cijfers werd er verloren. Na afloop vond er een diep gesprek plaats tussen ouders en kind: “heb je lekker gespeeld meisje?” vroeg de betrokken ouder. De speelster antwoorde: “Ja, papa! Ik heb lekker gevoetbald!”. Daar draait het uiteindelijk om! Plezier is de drijfveer, dan komen resultaten en doelpunten vanzelf!