VOP is het AVK goed begonnen, Cobu Boys werd onder ruime belangstelling van het druk bezochte toernooi zaterdag met 1-0 verslagen.

Om 14:45 uur werd er afgetrapt op de velden van gastheer Quick 1890 AFC op sportpark Dorrestein. VOP zocht direct de aanval en dit leidde in de eerste paar minuten al tot een paar mogelijkheden om de score te openen. Helaas stond het vizier nog niet (helemaal) scherp. Goed om te zien was dat VOP goed combinatiespel op het veld neerlegde en vanuit een gedegen defensie continu voetballend de opbouw zocht. Met name over de rechterflank was VOP meermaals gevaarlijk. Cobu Boys wist daar maar weinig tegenover te stellen, zodat VOP-keeper Joey Vos een rustige eerste helft kende. Doordat een intikker van Jordy Schimmel wegens buitenspel werd afgekeurd zochten beide teams met de brilstand de kleedkamer op.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. VOP kreeg de kansen om te scoren (Quincy, Jerell en Franklin) maar allen vonden het net niet. Uiteindelijk was het Rik Schreurs die de ban doorbrak: vanuit een corner van Giok tikte hij de meer dan verdiende 1-0 binnen. VOP kwam verder niet meer in de problemen en vergat verder uit te lopen. Uiteindelijk was 1-0 een terechte, maar magere eindstand gezien het spelbeeld.

Vandaag speelt VOP tegen Hoogland voor een plaats in de finaleronde. Kunnen de mannen van Wouter Zewuster stunten door het hoger spelende Hoogland te verslaan? De aftrap is om 18:45 uur op Sportpark Dorrestein!