Het vernieuwde VOP VR1 is het seizoen met een kleine bekernederlaag begonnen. In Baarn werd met 2-1 verloren van TOV VR1. Voor de eerste wedstrijd van het seizoen konden de dames echter qua spel tevreden terugkijken.

VOP begon de wedstrijd nog wat onwennig en duidelijk was dat de dames in hun eerste wedstrijd nog wat zoekende waren naar elkaar. Dit leidde echter niet direct tot grote kansen voor TOV, dat weliswaar veldoverwicht hadden, maar ook telkens tegen de met veel inzet spelende middenvelders en verdedigers van VOP opliepen. Door een ongelukkig toeval veranderde Berber een voorzet van TOV van richting, waardoor toch een 1-0 achterstand opgelopen werd. Daarna volgde er nog meer pech toen Denise een schot van richting veranderde en keepster Diana kansloos liet. De dames gingen echter niet bij de pakken neerzitten en VOP creëerde diverse kansen, echter stuitten de aanvallers op de keepster of stond het vizier niet op scherp.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. Een aanvallend VOP dat beloont werd met een terechte strafschop (hands) die door Debby onberispelijk werd benut. VOP bleef echter ongelukkig in de afronding. Daarnaast nam het steeds meer risico en ging de conditie nu ook parten spelen waardoor TOV ook een paar goede kansen kreeg, maar keepster Diana hield VOP overeind. In de laatste minuut kreeg Latisha nog een prima kans op de 2-2, maar schoot helaas naast.

Al met al geen slecht begin van het seizoen, waarbij automatismen nog ingeslepen moeten worden, maar er al veel voetballend vermogen te zien was. Komende zaterdag de eerste competitiewedstrijd tegen Zuidvogels, de dames hopen de eerste 3 punten dan te mogen bijschrijven.

De dames hebben overigens nog steeds ruimte voor versterking, dus dames: jullie zijn welkom om een keer mee te trainen! Meld je dan even aan bij wedstrijdzaken@voetbal-vop.nl