In een sfeervolle ambiance en een heerlijk voetbalweertje heeft VOP de streekderby tegen SEC uit Soest met 2-0 gewonnen. Vooraf waren de belangen duidelijk. SEC stond 4e met 8 punten en VOP 13e met 4 punten. Een echte 6 punten duel voor VOP om aan te haken bij de middenmoot.

VOP ging voortvarend van start en zette SEC direct onder druk. Binnen 10 minuten werd dit beloond door een knap doelpunt van Arjan Holster. Daarna ontwikkelde zich een boeiend duel met kansen over en weer, maar voor rust werd er niet meer gescoord.

Mark van Houten rond beheerst af

Na rust een zelfde spelbeeld. Uiteindelijk was het Mark van Houten die een goede aanval van VOP koelbloedig afrondde en daarmee de wedstrijd besliste. Leuk om te vermelden is dat jeugdspeler Giovanni Verdoorn zijn debuut maakte. Als invaller kreeg hij nog een aantal goede mogelijkheden om te scoren, dit lukte echter net niet. Een knappe zege voor de ploeg van Roger Lantinga die daarmee een positie in de middenmoot heroverde en ook weer voorzichtig naar boven durft te kijken.

Meer foto’s van deze wedstrijd zijn hier te bekijken (met dank aan Ed Groen van SEC): Foto’s VOP-SEC

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd (let op: om 15:15 uur!) tegen OSM’75 op het programma en op 31 oktober wederom een streekderby tegen ’t Vliegdorp!