Na de vorige week verloren te hebben zijn de jongens van O12-1 gebrand om te winnen. In het tweede competitieduel staat Hooglanderveen als tegenstander op het veld. Voor de beker werd dit team met maarliefst 6-2 verslagen, maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst…

Als de wedstrijd begint is al snel duidelijk dat VOP de bovenliggende partij is. Er wordt ouderwets fel gestreden om elke bal en Hooglanderveen komt er nauwelijks aan te pas. De ene na de andere aanval van VOP is dan ook een feit, maar de bal wil er niet in. Quinten M. schiet vlak naast en bilal ziet zijn schot gekeerd door de keeper. In de 10e minuut is er een duidelijke overtreding op Quinten M. in het strafschopgebied van de tegenstander: Penalty! Nu heeft VOP met Milan een speler in het veld staan  die weet hoe hij een bal moet raken en vanuit elke hoek feiloos op het doel kan schieten. Hij neemt de penalty dan ook… Ondanks dat de bal niet in het uiterste hoekje beland, heeft de keeper van Hooglanderveen geen antwoord en is het eerste doelpunt van de wedstrijd een feit en staat het 1-0 voor VOP.

Hiermee neemt de aanvalsdrift van de jongens niet af. De jongens blijven sterk spelen en krijgen kans na kans. Zo wordt er op de buitenkant van de paal geschoten en een kans voor Kaan wordt gestopt door de keeper. Uit een spaarzame aanval van Hooglanderveen wordt een corner verdiend, echter wordt de bal na slecht uitverdedigen naast het doel van Quinten geschoten. Dit is één van de weinige keren dat Hooglanderveen in de buurt van het doel van Quinten is geweest in de eerste helft.

Het duurt wonderwel tot de 24e minuut dat Milan wordt vrijgespeeld aan de rechterzijde van het veld, waarna hij de bal in de verre hoek plaats. Zoals gezegd, Milan schiet vanuit elke positite op het doel. Deze bal was buiten bereik van de keeper, waarmee 2-0 op het scorebord kwam. Vlak daarna scoort Kaan na een dieptepass van Abdullah, op snelheid de 3-0, waarmee de ruststand werd bepaald.

Direct na rust gaat de storm van aanvallen van VOP verder. Al in de eerste minuut krijgt Leon een uitgelezen kans op de 4-0 na een geblocked schot van Kaan. Leon schiet echter naast. Dan komt Hooglanderveen beter in het spel. In de derde minuut schiet Hooglanderveen nog naast en in de 4e minuut op de paal. Een doelpunt voor Hooglanderveen hangt in de lucht. Quinten hangt ook in de lucht: met een mooie zweefduik naar de rechter bovenhoek voorkomt hij een doelpunt van Hooglanderveen. Dit is het sein voor de jongens van VOP om weer een tandje bij te schakelen en ze gaan vol in de aanval. In de 6e, 8e en 10e minuut wordt er op doel geschoten, maar de ballen belanden naast het doel of in de handen van de keeper. In de 11e minuut krijgt VOP de uitgelezen mogelijkheid om Milan in stelling te brengen, als er een overtreding op Finn is gemaakt op zo’n 20 meter van het doel. Milan streept de bal op doel, maar het snoeiharde schot is net niet scherp genoeg om de keeper van Hooglanderveen te verrassen… In de 14e minuut krijgt Hooglanderveen een corner, maar de bal wordt tussen drie aanvallers van Hooglanderveen uit de lucht geplukt door Quinten. Hooglanderveen heeft in deze wedstrijd geen kans. In de 17e minuut stuurt Milan met een mooie dieptepass Kaan weg, die op snelheid door de verdediging van Hooglanderveen komt en niet faalt in de 1 op 1 tegen de keeper: 4-0.

Dan wordt de keeper van VOP gewisseld. Hij is net twee dagen ziek geweest en eigenlijk totaal niet fit, daarom mag Viggo, de keeper van O11-1 de wedstrijd afmaken. Direct na deze wissel past Finn op Kaan, die niet twijfelt en meteen de bal over de uitgelopen keeper van Hooglanderveen lobt: 5-0. De wedstrijd kan eigenlijk niet meer verloren worden. In de 22e minuut blocked Viggo een schot van Hooglanderveen, waarmee de stand nog steeds 5-0 blijft. Krijg Hooglanderveen dan helemaal geen doelpunt? Jawel… in de 24e minuut van de tweede helft leidt een onachtzaamheid van de verdediging ertoe dat een speler van Hooglanderveen op een meter of 7 voor de goal vrij komt en kan uithalen. De bal verdwijnt onhoudbaar in de verre hoek. De stand is dan 5-1. Erger wordt voorkomen doordat Viggo een minuut later goed zijn doel uitkomt en de bal voor een tegenstander wegschiet. In de aanval die daarop volgt van VOP, loopt Bilal door op de keeper die de bal die diep gegeven was door Finn niet vast. Bilal tikt de bal onder de keeper door en brengt de stand op 6-1. VOP laat de teugels dan wat vieren en geeft daardoor Hooglanderveen meer speelruimte. Dit resulteert in enkele kansen voor Hooglanderveen, maar Viggo toont zich een waardevolle vervanger voor Quinten. Hij stopt eerst een afstandschot en gooit zich vervolgens voor een inkomende speler van Hooglanderveen en toucheert de bal dusdanig, waardoor deze niet in het doel verdwijnt. Tot aan het einde blijft Hooglanderveen aanvallen, maar een doelpunt valt er niet meer.

De jongens van O12 hebben de eerste competitiewinst van dit jaar binnen!!