Afgelopen zaterdag stond er een ware derby op het programma op Sportpark Olympus. Om 12:30 uur trapten VOP JO19-1 en Cobu Boys JO19-1 af voor een zeer boeiende partij voetbal.

VOP startte zeer voortvarend aan de wedstrijd want binnen 1 minuut was de eerste goal al gemaakt. Een prima aanval van links kon worden afgemaakt door Orlando. Cobu Boys moest nog even wakker worden en VOP bleef kansen aaneen rijgen in de eerste 15 minuten. Het bleef echter (te) lang maar 1-0 en Cobu Boys was gevaarlijk in de omschakeling. Met name de linkerspits van Cobu Boys was in de omschakeling een plaag voor de verdediging van VOP. Waar VOP de aanval bleef zoeken sloeg Cobu Boys in de omschakeling toe. Een messcherpe counter werd koel afgemaakt: 1-1. Vlak na de 1-1 kwam VOP echter weer op voorsprong via Kris, die één op één met de keeper koel bleef. VOP wilde meteen doordrukken maar liep daardoor 2x in het mes van Cobu Boys, zodat er een ruststand van 2-3 op het scorebord stond. Met een kansenverhouding van 15-5 was dit op zijn zachtst gezegd onverdiend.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld. VOP viel aan, Cobu Boys hield de gelederen gesloten. Dit bleek lang een effectieve tactiek van Cobu Boys. Zo effectief zelfs dat het uit een counter 2-4 werd. Een mooi doelpunt vanaf rechts, dat moet gezegd worden. Doordat keeper Joey Braakhuis VOP op de been hield, een penaly-claim van Cobu Boys niet werd gehonoreerd, gaven de jongens de moed niet op. In de 86e minuut maakte Kris de aansluitingstreffer waardoor het publiek er nog eens goed voor ging zitten. 2 minuten kon het thuispubliek alweer gaan staan omdat Joey Hoving de gelijkmaker maakte! Een gelijkspel leek in de maak, maar daar dacht Orlando anders over. Na een voorzet van rechts werd zijn inzet nog gekeerd door de keeper, echter hij was ook het snelst in de rebound en tikte de 5-4 binnen in de 91e minuut.

Hierna volgde nog 4 minuten extra tijd, waarbij Cobu Boys de wedstrijd helaas met 10 man moest beëindigen vanwege aanhoudend commentaar op de leiding (geel). Na ruim 95 minuten was de wedstrijd ten einde en stapte VOP als winnaar van het veld. Voetballend was het niet de beste wedstrijd, maar complimenten voor de strijdlust en veerkracht van dit relatief jonge JO19 team! De taakuitvoering kan nog beter, echter daar valt op te trainen. De wedstrijdmentaliteit qua inzet en strijdlust biedt in ieder geval een mooi perspectief voor de toekomst.