VOP 1 doet goede zaken tegen SEC

In een streekderby heeft VOP 1 goede zaken gedaan door SEC te verslaan met duidelijke cijfers (4-0)! Vanaf het begin van de wedstrijd maakte VOP duidelijk hoe de verhoudingen deze zaterdag zouden liggen. Met redelijk goed voetbal bouwde VOP aan aanvallen en creëerde ook met regelmaat kansen. SEC was via een enkele uitval of een dood spelmoment ook gevaarlijk, maar VOP had de overhand. Een prima aanval van VOP leidde dan ook tot de 1-0 van Jericho Plooijer. Vlak voor rust maakte Raymond Suvaal er 2-0 van!

Na rust veranderde het spelbeeld niet. VOP hield geconcentreerd de boel achterin dicht en SEC mocht dankbaar zijn dat er veel kansen gemist werden. Ook een aantal strafschopmomenten werden niet gehonoreerd door de scheidsrechter. Nadat Jericho Plooijer de 3-0 op het scorebord had gezet ging uiteindelijk de bal wel op de stip. Yannick de Vries benutte dit buitenkansje en vergrootte zo de feestvreugde. Komende zaterdag de uitwedstrijd in een echte stadsderby bij de Posthoorn waar VOP oud-trainer Wim de Haas kan begroeten. Posthoorn bungelt momenteel onderin, van onderschatting kan echter geen sprake zijn, zo bewees de wedstrijd op het AVK wel, waar VOP met 2-4 onderuit ging.

VOP JO12-1 Revancheert zich
Na het onnodige verlies van afgelopen dinsdagavond, kregen de jongens van O12-1 op zaterdag de gelegenheid te tonen tot waar ze daadwerkelijk toe in staat zijn. De wedstrijd werd gespeeld in Den Dolder, tegen DOSC JO12-1.

Tijdens de wedstrijdbespreking werd er nadrukkelijk stilgestaan bij het geloof en vertrouwen hebben in elkaar en hoe dat verkregen kan worden. Die instructies werden door de jongens aandachtig beluisterd, en wonderwel vanaf de eerste minuut in de kleedkamer tot de laatste minuut van de wedstrijd werd opgevolgd! Top jongens, hou dit vol!!

VOP was vanaf de eerste minuut en balbezit en speelde DOSC eigenlijk volledig zoek. Met inzet en hier en daar mooi voetbal werden de spelers van DOSC het bos in gestuurd. Dit leidde tot een paar kleine kansjes voor Kaan en Nigel, maar gevaarlijk werd het nog niet. In de 7e minuut in op Kaan die in de 16 goed wegdraait van zijn directe tegenstander en ramt de bal vanuit de draai, hard in het doel. Deze 0-1 geeft VOP nog meer vleugels en dat maakt dat de jongens zwaar in de overhand zijn. In de 12e minuut is het even schrikken als Finn verkeerd neerkomt en kermend van pijn blijft liggen op de grond. Hij kan (voorlopig) niet verder en wordt door Stian en Harry naar de kant getild. Deze blessure is meteen de aanleiding dat er een aanvalsgolf(je) komt van DOSC, echter de vrije trap vanaf rechts leidt niet tot gevaar voor de goal van Quinten. Na 20 minuten spel geeft Milan (eindelijk) zijn eerste goede pass van de wedstrijd, waaruit Kaan met een mooie lob over de keeper kan scoren: 0-2. Kort voor rust wordt er een schot vanuit de tweede lijn op het doel van Quinten afgevuurd. De bal is hard en hoog, maar Quinten krijgt er wonderbaarlijk genoeg nog de vingertoppen tegenaan, waardoor de bal via de lat het veld weer in ketst. Leon werkt de bal daarna weg en het enige echte gevaar van DOSC in de eerste helft is geweken. 0-2 is tevens ook de ruststand.

Na rust gaat de wedstrijd verder waar het gebleven was. Een aanvallend VOP en een DOSC die er nauwelijks aan te pas komt. In de 4e minuut is het Milan die met een afstandsschot niet verder komt dan de handen van de keeper en in de 6e minuut van de tweede helft treft Kaan het reclamebord naast het doel van DOSC. Kort daarop is het Abdullah die Quinten wegstuurt. Quinten twijfelt niet in de 1 op 1 tegen de keeper van DOSC en scoort 0-3. De wedstrijd wordt gedomineerd door VOP, dat met fair en goed voetbal continu de bal verovert van DOSC en aanvallend speelt. DOSC beperkt zich nu tot het geven van diepe ballen, maar Pepijn controleert elke bal van DOSC door steeds op de juiste plek te staan. Diezelfde Pepijn gaat in de 9e minuut op avontuur en passeert drie tegenstanders waarna hij de bal goed passt op Kaan. Kaan heeft een goede aanname en schiet de bal vervolgens hard langs de keeper van DOSC: 0-4.

De 0-5 kon niet uitblijven en na een pass op Kaan van Abdullah, wordt het schot van Kaan geblokkeerd door een verdediger, maar aanstormende Milan scoort in de rebound. Na de 0-5 neemt VOP iets gas terug en wordt er achterin meer ruimte wegegeven. Hierdoor komt DOSC eindelijk aan voetballen toe. Uit een aanval van DOSC wordt er dan ook door een aanvaller vanaf een meter of 16 richting de lange hoek geschoten, waarna de bal wordt getoucheerd door een andere aanvaller en de bal van richting veranderd richting de korte hoek schiet. Met een katachtige reactie pakt Quinten deze bal klemvast. Het geeft echter wel aan dat de jongens vermoeider raken en DOSC meer in de wedstrijd kan komen.

DOSC scoort de 1-5 op dat moment. Het doelpunt betreft een afstandsschot, dat weliswaar nog door Quinten wordt gekeerd, maar in de rebound staan er vier aanvallers van DOSC vrij voor het doel om in te schieten. Ook bij het tweede doelpunt van DOSC wordt er slecht verdedigd en kan een aanvaller vrij bewegen in de 16 en in de verre hoek onhoudbaar inschieten. Ondanks de ogenschijnlijke chaos achterin bij VOP, wordt er positief gecoached door de spelers onderling en zet VOP de versnelling weer eentje hoger. De VOP jongens herstellen zich en laten weer het voetbal van voor de tegendoelpunten zien.

Dit leidt direct tot een schot van Nigel, maar het schot heeft onvoldoende snelheid om de keeper van DOSC te verschalken. Het geeft echter wel de intentie van Nigel deze wedstrijd weer: Hij wil scoren, en dat lukt hem ook nog. Op een mooie dieptepass van Finn loopt Nigel zijn tegenstander voorbij en tikt de bal onder de uitstormende keeper door. 2-6! De wedstrijd is daarmee gespeeld. In de laatste seconde is het nog Quinten die de 2-7 inschiet na een dieptepass van Abdullah.

Al met al een verdiende en terechte zege, in een wedstrijd waarmee de jongens hebben laten zien over voetballend vermogen te beschikken, positieve coaching hebben geleerd en de nummer 2 positie op de ranglijst weer terug veroverd hebben!

VOP MO17-2 in de buurt van de eerste punten!

VOP MO17-2 trad aan tegen Roda’46 MO17-3 en ging op jacht naar de eerste punten! Een flitsend begin van de dames leidde al snel tot de 1-0. VOP bleef de overhand houden en kwam ook op 2-0. De manier was een beetje apart: Een speelster van Roda’46 maakte een overtreding (gevaarlijk spel) en raakte daarbij onze speelster aan het hoofd die bloedend het veld moest verlaten. Een strafschop was het gevolg en deze werd onberispelijk ingeschoten. Hierna was Roda’46 wat meer wakker en het drong VOP steeds verder terug. Keepster Maxime hield VOP op de been! Echter vlak voor rust werd het toch 2-1.

Na rust een zelfde beeld: Roda’46 zette VOP goed vast en VOP kwam er helaas (te) weinig uit. Zo kon Roda’46 uitlopen naar 2-4. Toch kreeg VOP nog wat kansjes op de aansluitingstreffer, maar deze werden helaas gemist. Belangrijker was de goede spirit in de eerste helft! Als de meiden dit wat langer gaan volhouden, dan komen de punten vanzelf!